Forfatter af Eriksholm – Et hus på landet

Mette Maria Ahlefeldt-Laurvig er grevinde og forfatteren bag bogen Eriksholm – Et hus på landet, som blev udgivet i 2012. Hun er uddannet i musik (6-årig Diplomeksamen i violin, Musikkonservatoriet, Danmark) og tekstildesign (B.A.Hons, Chelsea College of Art and Design, London). Siden hen er hun blevet forfatter og foredragsholder.

Forfatteren har boet flere steder i verden og er meget berejst. Efter to år i Wien og tyve år i England er hun nu bosiddende i Frankrig med sin familie. Fra 2002-09 var hun ansvarlig for istandsættelsen af herregården Eriksholm.

Hun er forfatter til ”De fire årstider”, en bog om landsteder i Oxford, der modtog prisen for Årets Bedste Bogarbejde. De fire årstider blev udgivet i 2004.

Hun og hendes mand, greve William Ahlefeldt-Laurvig, er de nuværende ejere af herregården Eriksholm. Der er meget historie bag Eriksholm, hvilket i høj grad også tydeliggøres gennem bogen Eriksholm – Et hus på landet. Bogen er skrevet i et spændende og levende sprog, hvilket fastholder læseren i at holde fokus. Når du sidder med bogen i hånden, får du nærmest følelsen af selv at være til stede på Eriksholm. Eriksholm er fyldt med historie, og det må man bestemt sige, at Mette Maria Ahlefeldt-Laurvig formår at skildre gennem bogen.

Eriksholm har skiftet navn gennem perioden og hed i første omgang fra 1392 til 1610 Binderup. Siden hen har herregården skiftet navn, således at den har samme navn som i dag; Eriksholm. Dele af herregården er opført i en nyklassicistisk stil. Her er således tale om en utroligt smuk bygning.