Min nye bog om økonomi og forbrugslån

En ny bog, der har til formål at fortælle og vejlede om økonomi og forbrugslån, er på gaden nu. Har du selv været i tvivl om din egen økonomi, og hvad et forbrugslån ville betyde for lige netop dig. Så læs med her.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er det type lån til private, hvor brugeren af lånet helt selv råder over beløbet. Det vil sige, at man helt selv bestemmer hvordan og hvad beløbet skal bruges til. De fleste optager et forbrugslån for at finansiere et forbrug, deraf navnet forbrugslån. Det står altså en frit for, hvordan man vil disponere over de lånte penge inden for privatøkonomien. Låneprocessen er ganske hurtig og nem at gå til, og man skal derfor ikke bruge flere timer på at optage et sådant lån. Der findes flere underkategorier inden for forbrugslån, og variationen ligger i lånevilkårene.

Det er eksempelvis et kviklån, der med tiden er blevet et mere og mere populært valg. Der er centrale forskelle, der springer én i øjnene, hvis man sammenligner forbrugslånet med kviklånet. Kviklånet er også ment som et lån, der skal finansiere forbrug, er det som regel et lavere beløb, man får til rådighed. Som navnet afslører, er låneprocessen utrolig hurtig, og du får som regel altid pengene på din bankkonto indenfor få timer. Du får de bedste kviklån, der hvor lånebeløbet er lidt lavere end ved forbrugslånet, men derimod er det en lynhurtig ansøgningsproces.      

Det skal du vide om forbrugslån

Inden du optager et forbrugslån, er der nogle ting, som er vigtige at tage med i overvejelserne. Nedenstående er en række råd, som vil hjælpe dig på vejen til at blive godt bekendt med de forskellige forbrugslån samt lånevariationer online.

Hvad kan man bruge et forbrugslån til, spørger du sikkert dig selv? De forbrugslån, som kan ansøges om på nettet, har ingen krav om, hvordan dit forbrug skal se ud. Der er derfor ingen begrænsninger på, hvad det kan bruges til, dog skal man holde sig inden for beløbsgrænsen på lånet samt overholde afdragsordningen. Hvis man ikke kan det, vil det hele lige pludselig løbe af sporet, og man vil ikke længere være i stand til at overholde betalingerne til udlånsselskabet.

Er der forskel på forbrugslånene? Naturligvis er der forskel på forbrugslånene i den forstand, at der både findes dyre og billigere forbrugslån. Nogle lån er af naturlige årsager bare dyrere end andre lån. Her skal man holde øje med begreber som rentesats, ÅOP og kreditvurdering, som alle er med til at fastsætte prisen på dit lån. 

Kan alle låne til forbrug? Nej, ikke alle kan låne til et forbrugslån, da det for det første kræver, at man er myndig og over 18 år. Hvis man ikke opfylder disse krav, kan man slet ikke ansøge om et online forbrugslån. Hos nogle lånevirksomheder er aldersgrænsen endda sat endnu højere. Derudover skal ens økonomi kunne bære, det beløb man ansøger om. Her menes der, at man skal kunne tilbagebetale det lån man optager, for ellers vil lånet gå hen og blive meget dyrere end først antaget. Sidst men ikke mindst, hvis du er registreret i RKI er det heller ikke muligt at optage et forbrugslån.