Lær mere om Danmarkshistorien med Eriksholm

Er du meget interesseret i historie generelt og specielt i Danmarkshistorien? Danmark har en meget interessant historie og det kan være spændende som almen person at dykke lidt ned i fortiden og snuse de gode historier frem.

Eller sidder du måske og tænker på de rædselsfulde lange historietimer fra folkeskolen? Virker Danmarkshistorien lige så interessant som en slatten rugbrødsmad, der har stået udenfor køleskab lidt for længe?

Her kan du læse lidt om hvorfor du bør interessere dig mere for historie og hvorfor det langt fra er alle historiebøger, der er lige så langtrukne.

Historie er fundamentet for det danske samfund i dag

Vores fortid er det der ligger grund for i dag.

Vi glemmer det meget ofte i hverdagen, når vi suser derudaf med vores egne liv. Men alt, hvad vi omgiver os med i dag, er et produkt at flere årtusinder udvikling. Alt hver der nogensinde har hændet dine forfædre har kulmineret i, at du sidder lige nu og her og læser disse ord på en flad skærm.

Alting er under konstant udvikling og fortiden er et stort mylder af forskellige bølger af mennesker, der har prøvet at trække den i den ene eller anden retning. Når vi skuer tilbage i tiden har vi det ofte med at forme historien, som var den logisk og altid rette fremad mod den nutid vi har i dag. Men det er så langt fra tilfældet.

Sandheden er, at der gennem tiden har været rigtig mange modstridende stemmer og meninger om, hvordan verdenen bør se ud for de kommende generationer. At vi som danskere er endt her i dag med det samfund vi har er i høj grad en kulmination af rene tilfældigheder og ihærdigt arbejde fra nogle bestemt ildsjæle.

Det kan være meget interessant som almen person at dykke ned i dette mylder af stemmer og modstridende retninger. Prøv gerne at udfordre dig selv og de forestillinger du har omkring fortiden. Led efter de alternative versioner af fortiden og sammenlign dem med de mere traditionelle.

Interessant historie

Når du læser afsnittet foroven, så sidder du måske stadig og tænker; ”ja, men jeg er nu ikke så interesseret i hvordan mennesker levede engang og jeg er også ret ligeglad med, hvordan vores samfund kom til at ligne det vi har i dag”.

Men der er jo mange andre ting du kan undersøge ud fra et historisk perspektiv end bare lige det danske samfund. Hvad med for eksempel at tage nogle af de ting du bruger i din hverdag og dykke lidt ned i deres fortid.

Du kunne for eksempel være nysgerrig omkring hvor rugbrødet egentlig kommer fra? Hvornår blev det første motionscenter åbnet i Danmark? Hvorfor har vi de traditioner omkring bryllupper, som vi har?

Eller hvad med at dykke lidt ned i den historiske udvikling indenfor erotisk legetøj, leverpostej eller origami?

Når først du begynder at sætte spørgsmålstegn ved den historiske oprindelse af tingene omkring dig, så kan det være helt svært at holde op igen.